B&O koptelefoons / oortjes ( draadloos of kabel ) HiFi Klubben (2024)

Bang & Olufsen koptelefoons (Beoplay): bekend ontwerp en uitstekend geluid

B&O koptelefoons worden gekenmerkt door hun exclusieve ontwerp en de hoogwaardige materialen waaruit ze vervaardigd zijn. Zo krijg je een indrukwekkende geluidsbeleving en een verbluffende duurzaamheid, ongeacht het type B&O koptelefoon dat je kiest.

Met een B&O koptelefoon ben je verzekerd van een hoge kwaliteit op het vlak van geluid, design én pasvorm, zodat je urenlang kunt genieten van je favoriete muziek.

B&O staat al jarenlang bekend om de superieure geluidskwaliteit van zijn luidsprekers. Sinds 2012 zet het merk zijn expertise ook in op het vlak van koptelefoons. Ondertussen hebben ze een aantal koptelefoons op de markt die bekend staan als de BeoPlay serie – of B&O PLAY.

B&O koptelefoons blinken vooral uit in draagcomfort, wat overigens niet wil zeggen dat ten koste is gegaan van de geluidskwaliteit. Ze hebben een exclusieve uitstraling en wegen bijna niets; daarnaast zijn ze ook slijtvast en duurzaam. Met andere woorden: een B&O koptelefoon kan alle uitdagingen van het dagelijkse leven aan.

Functies die je het leven makkelijk maken

Alle B&O koptelefoons zijn tot in het kleinste detail uitgedacht. Ze hebben een grondige ontwikkelingsfase doorlopen, opdat jij verzekerd kunt zijn van een goed doordacht en volledig functioneel product dat aan al je verwachtingen en behoeften voldoet, en tegelijkertijd voor urenlang luisterplezier zorgt. De technologie van de B&O koptelefoon is aangepast aan de behoeften van de hedendaagse consument, zodat je de functies in en uit kunt schakelen, afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt.

Ruisonderdrukking of ANC (active noise cancelling)

Veel B&O koptelefoons beschikken tegenwoordig over de intelligente functie ANC (active noise cancelling of ruisonderdrukking), die omgevingsgeluiden en ruis actief uitschakelt wanneer je je B&O koptelefoon draagt.

B&O koptelefoons met noise cancelling zijn onmisbaar wanneer je stilte nodig hebt om je voor 100% te kunnen concentreren op dat waarmee je bezig bent – in een studiezaal, het vliegtuig of tijdens een wandeling in de stad. Je kunt de noise cancelling eenvoudig in- of uitschakelen wanneer je maar wilt, zodat je geen last hebt van schreeuwende kinderen in de bus, maar toch het verkeer kunt horen als je uitstapt.

Je hebt geen geluid nodig in je koptelefoon nodig om de noise cancelling te activeren, dus als je zin hebt om je even in je eigen wereldje terug te trekken, zonder muziek of andere afleidingen, zet dan gewoon je B&O koptelefoon op met de noice cancelling aan.

Transparantiemodus

Dankzij de slimme transparantiemodus kun je omgevingsgeluiden toch toelaten in de anders geluidsdichte bubbel van je B&O koptelefoon met noise cancelling. Je kunt deze functie met één enkele beweging direct op de koptelefoon inschakelen en in de extra Beoplay-app kun je kiezen uit vier verschillende niveaus, afhankelijk van de hoeveelheid geluid die je wilt binnenlaten.

Spraakherkenning (Alexa, Siri, Google Assistant)

De derde generatie B&O koptelefoons beschikken over spraakherkenning. Deze functie kun je eenvoudig direct op een van de oorschelpen activeren. Je hebt wellicht al gehoord van Alexa, Siri en Google Assistant met betrekking tot Google luidsprekers, smart speakers of smartphones, maar nu is dus ook je koptelefoon voorzien van deze ongelofelijke technologie! Je kunt de spraakherkenning op je telefoon activeren via je B&O koptelefoon. Dit betekent dat je nieuwe afspraken in je agenda kunt zetten, muziek kunt vinden, bellen en nog veel meer, zonder dat je daar je handen voor nodig hebt. Vraag het gewoon aan Alexa, Siri of Google.

Welk type B&O koptelefoon past het best bij je?

B&O koptelefoons zijn er in verschillende soorten: in-ear koptelefoons of de zogenaamde oordopjes, over-ear en on-ear koptelefoons. Elk type heeft zo zijn eigen specifieke voordelen, maar welk type je ook kiest, je krijgt geluid van topkwaliteit, een optimaal draagcomfort en een indrukwekkend design.

B&O in-ear headphones

In-ear headphones zijn oordopjes (of oortjes) die je direct in je oren stopt. B&O heeft verschillende sets van oordopjes ontworpen die perfect in je oren passen, zodat je er geen last van hebt en je niet bezorgd hoeft te zijn dat ze er zouden uitvallen.

Je kunt muziek, gesprekken en spraakcommando’s direct op de oordopjes bedienen en de speciale NFMI-technologie zorgt ervoor dat het geluid in de twee oordopjes altijd gesynchroniseerd is. Diezelfde technologie zorgt er ook voor dat de oordopjes met elkaar communiceren via magnetische inductie; het signaal wordt eenvoudig overgebracht zonder kwaliteitsverlies. Het is dezelfde technologie als die gebruikt wordt voor hoorapparaten.

Sommige B&O oordopjes zijn zogenaamd True Wireless, wat betekent dat de koptelefoon echt alleen maar uit de twee oordopjes bestaat, en dat er dus geen kabels zijn die de oordopjes met elkaar verbinden of die je op je smartphone moet aansluiten.

De batterijduur varieert van model tot model, maar met B&O oortjes kun je zeker rekenen op ongeveer vier uur batterij en daarnaast kan de bijgeleverde case je draadloze oortjes van B&O twee of zelfs drie keer opladen. Dit betekent dat je echt heel veel tijd hebt om naar muziek, podcasts en andere content te luisteren voordat je moet opladen.

B&O over-ear en B&O on-ear koptelefoons

De on-ear en over-ear modellen in de BeoPlay serie zijn gemaakt om je oren te verwennen met zowel goede muziek als aangename materialen. De oorschelpen zijn gemaakt van een zacht en comfortabel materiaal dat een verbazingwekkend comfort biedt, zodat je je B&O koptelefoon urenlang dragen kunt zonder dat je oren pijn beginnen te doen. Bovendien kun je de muziek direct op de oorschelpen regelen, zodat je je smartphone gewoon in je zak kunt laten zitten zodra je je koptelefoon gekoppeld hebt.

Sommige B&O koptelefoons onderbreken automatisch je muziek als je de koptelefoon afneemt, en beginnen opnieuw te spelen waar ze gestopt waren als je ze weer opzet. Dankzij deze functie kun je snel een gesprek aangaan met mensen om je heen, zonder dat je je telefoon hoeft te nemen om de muziek te pauzeren en weer te laten spelen. Slim en handig!

Veel modellen zijn opvouwbaar, zodat je ze gemakkelijk in je tas kunt opbergen. Ze nemen bijna geen ruimte in beslag en je hoeft niet bang te zijn dat ze geplet worden of de oorkussens beschadigd raken.

B&O headset

Een headset is een koptelefoon met een ingebouwde microfoon. Het merendeel van de B&O producten zijn in feite headsets. Met een B&O headset kun je telefoongesprekken ontvangen en direct voor je uit praten, zodat je je handen vrij hebt om te koken, af te wassen of een andere taak uit te voeren. De microfoon (of de microfoons) zorgt ervoor dat je stem wordt opgevangen en duidelijk wordt overgebracht naar je gesprekspartner. Veel mensen gebruiken hun B&O headset ook onderweg, zodat ze oproepen kunnen beantwoorden zonder te stoppen met wat ze aan het doen zijn. Als je een B&O headset koopt om mee te sporten, zorg er dan voor dat je een model aanschaft dat tegen zweet en vocht bestand is.

Goede headsets voor sport en training

Jabra Elite Active 75tJabra Elite 7 Active

Draadloze B&O koptelefoons

De meeste B&O koptelefoons zijn draadloos, wat een groot voordeel is als je geen zin hebt in kabels die in de weg zitten, in de war raken of vast komen te zitten in een ritssluiting. Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur als je een draadloze B&O koptelefoon hebt. Verschillende modellen hebben een verschillende maximale batterijduur, maar je kunt gemakkelijk 25 of 30 uur ononderbroken draadloos luisteren. Je hebt dus genoeg batterij voor meerdere dagen draadloos audioplezier. Als je batterij onverhoopt toch leeg raakt, sluit je gewoon de kabel weer aan om verder te kunnen luisteren, zonder dat je een pitstop nodig hebt om op te laden.

B&O biedt zowel draadloze oordopjes als on-ear en over-ear koptelefoons. Ze kunnen allemaal worden aangesloten via bluetooth, en hoewel het bereik van een bluetooth verbinding niet zo heel groot is, is de verbinding goed en het geluid helder. Het is dus helemaal mogelijk om een bijzonder goede kwaliteit te krijgen zonder gebruik te maken van een kabel.

Er zijn twee types van in-ear koptelefoons: ofwel heb je twee afzonderlijke oordopjes of je hebt oordopjes die met elkaar verbonden zijn door een nekband, maar de verbinding met je geluidsbron is nog steeds draadloos. Om je het best mogelijke comfort te bieden, worden vaak verschillende oordopjes meegeleverd wanneer je B&O oortjes koopt, zodat je deze kunt verwisselen en de juiste maat en pasvorm voor jouw oren kunt krijgen. Daarnaast zijn de B&O oordopjes met nekband gemaakt met speciale aandacht voor sportliefhebbers en speciaal ontworpen om zweet en stof te weerstaan.

Ontdek de vele B&O hoofdtelefoons in je lokale HiFi Klubben-winkel.

Als je niet kunt beslissen welke B&O hoofdtelefoon de jouwe wordt, is het misschien een goed idee om een bezoek te brengen aan een van onze fysieke HiFi Klubben-winkels. Hier staan onze medewerkers altijd klaar met advies en begeleiding en kun je de verschillende Bang & Olufsen hoofdtelefoons ook uitproberen, zodat je kunt voelen welk model je het beste draagcomfort biedt.

Je kunt de hoofdtelefoons ook uitproberen met je eigen smartphone en naar je eigen afspeellijsten luisteren, zodat je er absoluut zeker van kunt zijn dat het geluid en de hele beleving precies is zoals jij dat wilt.

Gerelateerde zoekopdrachten

Sony koptelefoonsWaterdichte koptelefoonsJabra koptelefoonsDALI koptelefoonsSennheiser oordopjes – On-ear/over-ear headsets – Denon koptelefoonsAlle koptelefoonsIn-ear headsetsKoptelefoons voor TVKoptelefoons met kabelSennheiser on-ear/over-ear koptelefoons

B&O koptelefoons / oortjes ( draadloos of kabel ) HiFi Klubben (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5713

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.